Konservatiivne Rahvaerakond hakkab valima uusi juhte

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme
Mart Helme Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eelmisest kevadest Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) juhtinud Mart Helme kandideerib aprilli algul toimuval kongressil tõenäoliselt taas erakonna esimeheks.

EKRE kongress koguneb esimeest, aga ka aseesimehi ja juhatust valima 5. aprillil. Enne seda toimuvad erakonna maakonnaühenduste konverentsid, mis esitavad juhikandidaate. Praeguseks kogunenud maakonnaühendused on esimeheks pakkunud Helmet.

Helme ütles Postimehele, et seni on oma ettepanekud esitanud ainult paar maakonda ning ta ei tahaks rutata sündmustest ette. «Ütlen nii, et kui on teisi väärikaid kandidaate, siis vaatame. Aga olen ka alati valmis kodumaad teenima,» lausus ta.

EKRE aseesimees Margo Miljand, kes juhtis erakonda 2011. aasta suvest mullu kevadeni, ütles, et võimalikust juhivahetusest pole erakonnas juttu olnud. «Erakonna juhtimine pole meelakkumine, see on ikkagi väga suur vastutus ja kes siis ikka põleb soovist seda kohta vastu võtta,» rääkis ta, kuid lisas: «Meil ei ole olnud arutlusel kedagi teist ja võin julgelt öelda, et ei tule ka.»

Nii Helme kui Miljand kinnitasid, et EKRE kavatseb osaleda nii mai lõpus toimuvatel Euroopa Parlamendi kui ka veidi rohkem kui aasta pärast aset leidvatel riigikogu valimistel. Eurovalimiste nimekirjad peaks partei kinnitama aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles