Sester: helisalvestiste salastamisel puudub mõte

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Toomas Huik

Riigikogu komisjonides toimunu salastamine aastateks pole vajalik, leidis riigikogu rahanduskomisjoni esimees Sven Sester.

«Helisalvestamine on komisjoniti vabatahtlik ning ka rahanduskomisjon on viinud aja jooksul läbi mitmeid avalikke parlamentaarseid kuulamisi, mida mitte ainult ei ole audios salvestatud, vaid ka pildiliselt üle kantud ning hiljem järelkuulatav-vaadatav veebilehel. Kui juba otsustatakse konkreetset istungit salvestada, siis pole mõtet seda salastada,» leidis Sester.

Üks põhjus on tema sõnul ka see, et poliitiline debatt jõuab komisjonide ruumidest välja niikuinii.

«Rahanduskomisjonis on enamus seaduseelnõusid selge poliitilise märgiga ning nii debatt kui ka hääletused on pingelised. Imelik oleks panna poliitikutele keeldu neid vaidlusküsimusi peale koosolekut edasi andmast. Nii näemegi tihti, et peale rahanduskomisjoni istungit annavad kõikide fraktsioonide esindajad oma kommentaarid.»

Läinud neljapäeval kirjutas Eesti Ekspress, et riigikogu põhiseaduskomisjon tahab täiendada seadusi, kuulutades riigikogu komisjonide materjalid 30 aastaks kinniseks ja panna riigikogu liikmetele peale komisjonides toimunu suhtes rääkimiskeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles