Kaitseministeeriumis alustas tööd küberpoliitika osakond

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO küberkaitse kompetentsikeskus.
NATO küberkaitse kompetentsikeskus. Foto: Liis Treimann

Sellest nädalast alustas kaitseministeeriumis tööd küberpoliitika osakond.

Ministeeriumi kantsler Mikk Marran ütles, et uue osakonna loomisega paraneb küberkaitse valdkonna juhtimine. «Kaitseministeeriumis on nüüd üks kompetentne küberjulgeolekut koordineeriv üksus, mis hakkab valdkonda juhtima senisest asjatundlikumalt, terviklikumalt ja ressursiteadlikumalt,» selgitas ta.

«Meie küberkaitse koostööpartneritele on edaspidi üks kindel kontakt, kelle poole pöörduda,» lisas Marran.

Küberpoliitika osakonnas asusid tööle seni teistes osakondades töötanud küberkaitse eksperdid, kes saavad kantsleri sõnul nüüd keskenduda sellele, mida nad oskavad kõige paremini.

Uusi ametikohti ministeeriumisse küberpoliitika osakonna loomisega ei lisandunud. Konkurss osakonnajuhataja leidmiseks on lõppfaasis.

Küberpoliitika osakond koordineerib kaitsevaldkonna infosüsteemide ja infotehnoloogia arendamist, kujundab küberjulgeoleku poliitikat ning viib seda ellu. Samuti analüüsib osakond küberjulgeoleku arenguid Eestis ja välismaal, teeb ettepanekuid riigisisese küberjulgeoleku arendamiseks ning esindab Eestit NATO ja Euroopa Liidu küberjulgeoleku aruteludes.

Osakond allub kaitseministeeriumi õigus- ja haldusküsimuste asekantslerile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles