Välismaalastest saab kõrgeima teenetemärgi arvutiteadlane Cerf

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Peeter Langovits/Postimees

President Toomas Hendrik Ilveselt saab sel aastal Maarjamaa Risti I klassi teenetemärgi arvutiteadlane, TCP/IP tehnoloogia väljatöötaja Vinton Gray Cerf, kelle teadustööd on kasutatud Eesti e-riigi ülesehitamisel.

Maarjamaa Risti III klassi teenetemärgi annab president Eesti julgeolekualase koostöö edendajale Ameerika Ühendriikidega, USA juhtiva Euroopa-eksperdina NATO laienemist toetanud Robert Nurickile.

Maarjamaa Risti IV klassi teenetemärgi saavad USA endine alaline esindaja NATOs, kollektiivkaitse põhimõtte toetaja ja kindlustaja Ivo Daalder, Eesti hariduselu toetaja infotehnoloogia vallas, Tallinna Tehnikaülikooli kaasajastamisele kaasaaitaja ja Saksamaa Darmstadi Ülikooli mikroelektroonika professor Manfred Glesner ning Eesti-Läti kultuurisidemete arendaja, Arvo Pärdi ja Veljo Tormise loomingu tutvustaja, akadeemilise koori «Latvija» direktor Maris Ošlejs.

Maarjamaa Risti V klassi teenetemärgiga tunnustab president ersa rahvusliikumise üht liidrit ja ersade õiguste eest seisjat Grigori Mussaljovi Venemaalt, aastate jooksul Rõuge vallas mitmeid kohalikku elu edendavaid projekte toetanud Alexander von Samson-Himmelstjernat Saksamaalt ning EASi välisinvesteeringute ja turismisuuna esindajat Jaapanis Kosaku Yamaguchit.

Maarjamaa Risti teenetemärk antakse välismaalastele kõrgeima teenetemärgina Eesti riigile osutatud teenete tunnustamiseks.

Tänavuse iseseisvuspäeva eel andis president teenetemärgi 99 inimesele, sama palju oli autasu saajaid ka kolmel eelmisel aastal. Nii 2010. kui 2009. aastal sai teenetemärgi 97, 2008. aastal 268 ja 2007. aastal 342 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles