Eesti saadab Moldovasse diplomaadi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paeti sõnul lähetab Eesti lähiajal Moldovasse Chișinăusse seal alaliselt tegutsema hakkava diplomaadi.

Paet rõhutas tänase Euroopa Liidu välisasjade nõukogu raames Brüsselis toimunud ELi riikide välisministrite kohtumisel, et Eesti peab tähtsaks liidu aktiivset tegutsemist Moldova suunal.

«Assotsiatsiooni- ja vabakaubanduslepe Moldovaga  tuleb allkirjastada enne sügist,» ütles välisminister  Paet. «Samuti tuleks võimalikult kiiresti kiita heaks Euroopa Liidu viisavabadus Moldovale,» lisas ta.

Välisministri sõnul toetab Eesti igati Moldova Euroopa Liidu suunalisi püüdlusi. «Me saame enda praktilisi kogemusi jagades näidata, kuidas Euroopa Liiduga liitumise protsess arendab ühiskonda nii poliitiliselt kui ka majanduslikult,» tõdes Paet.  «Moldova on Eestile oluline partner, keda oleme toetanud alates 2000. aastast,» lisas ta.

Paet ütles, et Eesti on alati valmis jagama Moldovale oma teadmisi nii majandusreformide elluviimisel kui ka riigiametnike koolitamisel Eesti Idapartnerluse Keskuses. Eesti, Leedu ja Läti on tegutsenud ka e-valitsuse ja e-õiguse valdkondade arendamise toetamisel Moldovas. 

Moldova sõprade grupi kohtumisel, kus osales ka Moldova välis- ning Euroopa integratsiooniminister Natalia Gherman, kinnitasid ELi riikide välisministrid oma jätkuvat tuge Moldovale Euroopa Liidule lähenemisel.  

Rääkides Transnistriaga seonduvast, ütles välisminister Paet, et sealne konflikt tuleb püüda lahendada ja sealne tänane olukord ei tohi saada takistuseks Moldova lõimumisel Euroopa Liiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles