Rohelised lükkasid põhikirjamuudatused sügisesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheliste kodulehe fragment.
Roheliste kodulehe fragment. Foto: www.erakond.ee

Laupäeval üldkogu pidav Erakond Eestimaa Rohelised otsustas põhikirjamuudatuste vastuvõtmise sügiseni edasi lükata ning edasi tegeletakse ka valimisplatvormiga.

«Võeti vastu otsus, et põhikirjamuudatustega tuleb veel edasi tegeleda ning ilmselt võetakse need vastu sügisel,» rääkis roheliste meedianõunik Katrin Mesilane BNS-ile. Ka valimisplatvormiga tegeletakse tema sõnul edasi.

Mesilase sõnul on esitatud kandidaadid valitavatesse kogudesse ning hääletusega loodetakse laupäeva õhtuks ühele poole saada. «Meil on elektrooniline hääletamine ja häälte lugemine,» selgitas Mesilane.

Roheliste uus juhatus tuleb senise 13 liikme asemel üheksaliikmeline ning sinna on esitatud 34 kandidaati. Reedel sõlmitud kompromissi kohaselt ei kandideeri juhatusse ei hiljuti erakonnast välja heidetud ja reedel tagasi võetud 20 liiget ega nende väljaheitmise otsustanud liikmed.

Rohelised valivad laupäeval lisaks juhatusele ka volikogu, aukothtu, revisjonitoimkonna, valimiskogu ja arvamuskogu.

Eestimaa Roheliste juhatus heitis mai keskel erakonnast maine kahjustamise pärast välja 20 siseopositsiooni kuulunud inimest, nende seas ka endise esimese eestkõneleja Peeter Jalaka ja mitu juhatuse liiget.

Roheliste erakonnas tulid sisetülid avalikuks aprillis, kui selgus, et Harju maakohtus kinnitatud kokkuleppe kohaselt tühistati mullu 21. novembril peetud üldkogu otsused. Seega taastusid ka üldkogu eel ametis olnud ja Marek Strandbergi juhitud juhatuse volitused.

Pärast üldkogu esimeseks eestkõnelejaks saanud Peeter Jalakas on nimetanud kokkulepet erakonna kaaperdamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles