Estcoy-17 jõuab Afganistanist puhkusele ilmselt reedel

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased siirdumas Afganistani lennukile.
Kaitseväelased siirdumas Afganistani lennukile. Foto: www.mil.ee

Lennuki rikke tõttu puhkuse alguse edasi lükkama pidanud jalaväekompanii Estcoy-17 kaitseväelased saabuvad Afganistanist asenduslennukiga puhkusele ilmselt reedel.

Kaitsevägi toob koostöös Ühendkiningriigi liitlastega Estcoy-17 kaitseväelased koju lennukiga Tristar, mis väljub praeguste plaanide kohaselt Camp Bastioni sõjaväebaasist neljapäeva hilisõhtul ning jõuab Inglismaale Brize Nortoni sõjaväebaasi järgmisel päeval.

Inglismaalt toob kaitsevägi Estcoy-17 koju tšarterlennuga, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

«Eesti sõdurite puhkus on prioriteet ka Ühendkuningriigi operatsioonide väejuhatuse jaoks, hetkel tegelevad nad tagasilennu ringitõstmisega, et Eesti jalaväelased saaks puhata ette nähtud kümme päeva,» ütles liikumise koordineerimise keskuse ülem leitnant Toomas Pärnpuu, kelle sõnul oli otsustamise kriteeriumiks kiirus üksuse koju toomisel. 

Täpsema aja teatab kaitsevägi koheselt, kui see on teada.

Lennuk, mis pidi kaitseväelased Camp Bastioni sõjaväebaasist peale võtma, ei jõudnud sinna, kuna tegi tehnilise rikke tõttu Türgis hädamaandumise. Kaitsevägi alustas kohe koostöös Ühendkuningriigi liitlastega otsima võimalusi asenduslennuki leidmiseks, et sõdurid puhkusele tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles