Ligi 300 tudengit peavad vajaduspõhist õppetoetust uuesti taotlema

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Toomas Huik.

Haridus- ja teadusministeerium teatas täna, et vajaduspõhise õppetoetuse taotlemise süsteemis oli taotlusperioodi alguses tarkvaraviga, mis selgus 4. veebruari hommikuks ja parandati samal päeval, kuid selle tõttu jäi ligi 300 taotluse esitanud üliõpilast toetusest ilma.

Samas said vea tõttu toetuse mõned tudengid, kes poleks pidanud seda saama. Osal üliõpilastest peaks aga toetuse summa kordustaotlemisel muutuma - kasvab või langeb.

Kõigi potentsiaalselt eksliku otsuse saanud tudengitega võetakse personaalselt ühendust ning palutakse oma taotlus eesti.ee süsteemi kaudu uuesti teha. Ühtlasi pikendatakse  nende veebruarikuu taotlustähtaega 16. märtsini. Kõik, kelle andmed vastavad toetuse saamise tingimustele, saavad toetuse tagasiulatuvalt ka veebruari eest.

Tarkvarafirma Tieto Estonia AS tarkvaraarendusüksuse juhi Raul Raudsepa sõnul oli tegemist inimliku eksitusega. «Tarkvaraarenduse käigus võib mõnikord ette tulla keerulisi olukordi, kus mitmete süsteemide liidestamisel selguvad tegelikud võimalikud vead alles reaalsete andmetega. Vea ilmnemisel reageerisime koheselt. Vabandame kõigi ees, keda see viga puudutas,» sõnas Raudsepp.

Haridus- ja Teadusministeeriumi kõrghariduse ja teaduse asekantsleri Indrek Reimandi sõnul on sellise olukorra tekkimine kahetsusväärne. «Palume kõigi ees vabandust asjatute sekelduste pärast. Loodan siiski, et see ei tekita üliõpilastele liiga suuri probleeme. Kordustaotluse esitamine eesti.ee portaalis on suhteliselt lihtne, süsteem on korrastatud ning kõik, kellel on õigus vajaduspõhist õppetoetust saada, seda ka saavad,» ütles asekantsler.

Kuna kõrgkoolid on jooksvalt õppekoormuse täitmise andmeid Eesti Hariduse Infosüsteemis täiendanud, siis võivad uuesti taotlema minna ka need üliõpilased, kes seni on koormuse andmete tõttu negatiivse otsuse saanud.

Vajaduspõhist õppetoetust saab tudeng, kes on kõrgkooli sisse astunud 2013/14. õa või hiljem, kelle perekonna kuusissetulek ühe pereliikme kohta on kuni 299 eurot ning kes õpib täiskoormusega ja täidab õppekava nõudeid nominaalmahus – arvestus on semestrite lõikes kumulatiivne. Toetuse suurus on 75 – 220 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles