Aktivistid: Tartu rahu reeturitele ei tohi kätt anda

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti konservatiivid ja teised rahvuslased on korraldanud Tartu rahu ja sellejärgse piiri toetuseks pikette Tartus (pildil) ja Tallinnas.
Eesti konservatiivid ja teised rahvuslased on korraldanud Tartu rahu ja sellejärgse piiri toetuseks pikette Tartus (pildil) ja Tallinnas. Foto: Kristjan Teedema

Moskvas teisipäeval sõlmitava Eesti-Vene piirileppe vastu võtab Eestis sõna mitmekesise taustaga, vähemõjukas, kuid häälekas rühm entusiaste.

«Müüme maha selle Tartu rahu raja

müüme maha, müüme maha!

Seda risu ega rämpsu pole vaja

lähme Brüsselisse elama!»

See on väljavõte rahvuslaste Tallinna klubi kodulehel avaldatud «Eesti riigi reetnute eneseõigustuslaulust» (sõnad Tõnu Kalvet), mida tuleks laulda viisil «Ämmamoori maja». Samas on toodud ka klubi koosolekul kinnitatud avaldus, et piirileppe heakskiitnud Eesti poliitikuid tuleks kohelda paariatena. «Keelduge neid teenindamast!» tahavad üleskutsujad. «Kujundlikult öeldes: maa põlegu nende jalge all!»

Üks avalduse koostajaid, jurist Aare Pällin rääkis esmaspäeval, et neile, kes rahva tahte vastaselt Eesti maad ära annavad, ei peaks kätt andma ja kui mõni neist tänaval vastu tuleb, võiks hoopis teisele poole teed minna. «Neile, kes kavatsevad sellel kujul piirileppe allkirjastada, on õige vastata täieliku väljalülitamisega ühiskonnast,» lisas ta. «Poliitikud, kes rahva enamuse tahet eiravad, ei peaks väärima oma ametikohta riigikogus ja valitsuses.»

Kes ja miks tuntud tegelastest on veel piirileppe vastu, saate pikemalt lugeda homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles