Ansip: Eesti võib jääda sügiseni Euroopa Komisjoni volinikuta

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip ja Siim Kallas veebruari keskel reformierakondlaste kohtumisel Kallasega Tallinnas Olümpia hotellis.
Andrus Ansip ja Siim Kallas veebruari keskel reformierakondlaste kohtumisel Kallasega Tallinnas Olümpia hotellis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peaminister Andrus Ansipi sõnul ei ole välistatud võimalus, et Siim Kallase saamisel peaministriks jääb Eesti kuni sügiseni Euroopa Komisjoni voliniku kohata.

Reformierakonna esimees Ansip ütles täna Raadio 4 otsesaates, et juhul kui Siim Kallasest saab peaminister, on võimalik, et tema asemel ei lähe Eestist keegi Euroopa Komisjoni volinikuks, sest praeguse komisjoni volitused kestavad sügiseni ja sinna pole enam palju aega.

«Euroopa Liidu regulatsioonide järgi on sel juhul võimalik, et Kallase asemel ei lähegi kedagi Euroopa Komisjoni ja uue voliniku esitab Eesti alles komisjoni järgmisesse koosseisu,» lausus peaminister.

Mis juhtub aga pärast 25. mail toimuvaid europarlamendi valimisi, on Ansipi sõnul praegu vara öelda.

Viimastel nädalatel on ajakirjanduses palju räägitud võimalusest, et Siim Kallas ja Andrus Ansip vahetavad omavahel ametid ning praegu Euroopa Komisjoni transpordivolinikuna töötav Kallas tuleb Eestisse valitsust juhtima ja Ansip läheb Brüsselisse volinikuks. Samas on volinikukohast huvitatud ka Reformierakonna koalitsioonipartner Isamaa ja Res Publica Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles