Loe välisministeeriumi pressiteadet Ashtoni ja Paeti vestlusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Välisministeerium edastas eelmise nädala neljapäeval, 27. veebruaril pressiteate Euroopa Liidu välispoliitika juhi Catherine Ashtoni ja välisminister Urmas Paeti telefonivestlusest.

Postimees.ee avaldab pressiteate muutmata kujul.

Välisminister Urmas Paet rääkis ELi välispoliitika juhi Catherine Ashtoniga olukorrast Ukrainas

Välisminister Urmas Paet kõneles telefonitsi Euroopa Liidu välispoliitika juhi Catherine Ashtoniga olukorrast Ukrainas. «Vaatamata plaanidele täna uus valitsus paika panna, on olukord Ukrainas jätkuvalt äärmiselt murettekitav,» ütles Paet. «Kõige olulisem on ära hoida vägivalla uus levik ning vähendada pingeid tänavatel ja regioonides. Mõne päeva eest Kiievi tänavatel mälestuspaikades nähtu oli väga kurvastav,» lisas ta.

Ashton ja Paet rõhutasid Ukraina territoriaalse terviklikkuse ainuvõimalikkust.

Nii Paet kui Ashton rõhutasid äsjastel visiitidel Kiievisse, et Ukraina abistamine ja majandusliku kokkukukkumise vältimine on Euroopa Liidule väga oluline. «Kuid selle eelduseks on kiired ja tegelikud reformid Ukrainas, mis tõepoolest tugevdavad õigusriiki, vähendavad korruptsiooni, kindlustavad turumajanduse toimimist ja annavad jõudu kodanikuühiskonnale,» märkis Paet. «Vastutusvõimeline valitsus Ukrainas on eelduseks, et riigile saaks näiteks Euroopa Liidu, IMF-i ja teiste struktuuride kaudu rahalist abi osutada,» lisas Eesti välisminister.

Välisminister Paet ja EL välispoliitika juht Ashton kõnelesid ka maikuusse plaanitud Ukraina presidendivalimistest. «Maikuus toimuvad valimised peavad olema vabad ja demokraatlikud,» rõhutas Eesti välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles