Hellam: Eestis võiks rohkem tänavatel protestida

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna miiting 1. mail Toompeal.
Keskerakonna miiting 1. mail Toompeal. Foto: Peeter Langovits

Kodanikuühiskonna eestkõneleja, kauaaegse Avatud Eesti Fondi juhi ja tänavu aasta eurooplaseks kuulutatud Mall Hellam hinnangul võiks Eesti inimesed rohkem riigikogu ja valitsuse ees protestida.

«Kui läksime Vene inimõiguslase Valeria Novodvorskajaga president Ilvese juurde, siis ta imestas, et presidendi residentsi esisel väljakul ei olegi telke ja lõkkeid ja protestijaid! Kas või Kiievi kesklinnas on kogu aeg valitsushoone ja parlamendi ees mingid aktsioonid ja telgid üleval,» rääkis Hellam Õhtulehele.

Tema sõnul võib see näidata ühtpidi, et meie olukord pole väga kriitiline, aga võib-olla ka seda, et me oleme tõesti liiga passiivsed – mõeldes kas või sellele, kui rängalt tabas meid majanduskriis.

«Sügaval südames on meil hirm, et ehk samastatakse protestijat või meeleavaldajat nendega, kes meile pronksiööl väga sümpaatsed ei olnud. Tõeliselt avatud ja demokraatlikus ühiskonnas ei tohiks sellised kartusi olla,» leidis Hellam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles