Kallas jätkab sügiseni tööd Euroopa Komisjonis

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Reformierakonna auesimees, täna uue valitsuse moodustamisest loobunud Siim Kallas ütles, et jätkab kuni sügiseni tööd Euroopa Komisjonis ning naaseb seejärel Eestisse.

Kallas ütles pärast Reformierakonna juhatuse koosolekut ajakirjanikele, et on Euroopa Komisjoni asepresident ja nüüd jätkub kõik nii, nagu plaan ette näeb. «Jätkan seda, mis plaanis. Töö on natuke teistmoodi, kuna parlament varsti lõpetab, aga meil on seal teha veel üksjagu, elu on kindlasti huvitav ja teen seda tööd hoolega,» ütles Kallas, kes jätkab enda sõnul komisjonis sügiseni, mil lõpevad praeguse koosseisu volitused.

Küsimusele, kas ta võib jätkata ka Euroopa Komisjoni uues koosseisus, vastas Kallas eitavalt. «Seda olen öelnud, et aitab. Tuleme igal juhul koju tagasi,» lausus ta.

Kallas kinnitas, et ei kandideeri mai lõpus toimuvatel valimistel Euroopa Parlamenti ega osale ka 2016. aastal peetavatel presidendi valimistel.

Aasta pärast toimuvatel riigikogu valimistel osalemist ta siiski veel ei välistanud. «See on huvitav küsimus, millele ma jätan praegu vastamata. Ma ei välista seda,» ütles Kallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles