Rõivas: küllap on võimalik ka autoriteet tööga välja teenida

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna uueks peaministrikandidaadiks pakutud Taavi Rõivas ütles täna ajakirjanikele, et võtab kandidaadistaatust äärmiselt tõsiselt, kavatseb seista Eesti inimeste huvide eest ja usub, et küllap on võimalik ka autoriteet tööga välja teenida.

Rõivas kinnitas, et Reformierakond soovib jätkata võimuliidu moodustamiseks konsultatsioone Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE). «Siim Kallas alustas konsultatsioone SDEga, kindlasti me läheme sealt edasi ja kui näeme, et sotsiaaldemokraatidega on võimalik valitsust moodustada, siis see valitsus ka sellisena moodustatakse. Kui me kokkuleppele ei jõua, siis on muidugi olukord teistsugune, aga ma praegu oleks siiski optimistlik,» ütles Rõivas.

Ta möönis, et erakondadel on «mõneti erinevad» arusaamad sellest, millised on maksumaksja rahakoti võimalused. Tema sõnul soovib Reformierakond edasi minna tööjõumaksude langetamisega ning tõsta lapsetoetusi nii, et toetus suureneks enam neil, kes riigi tuge rohkem vajavad. Samuti on erakonna jaoks tema sõnul tähtsal kohal julgeolekuküsimused.

«See vundament, mis Siim Kallase eestvedamisel on laotud konsultatsioonide käigus, on päris hea vundament, millele edasi ehitada. Mida rutem me kõnelustega sinnamaale jõuame, et on võimalik Eestile uus tegus valitsus moodustada, seda parem tegelikult Eesti rahvale,» lausus Rõivas.

Rääkides Reformierakonna senisest koalitsioonipartnerist Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL), ütles ta, et nende ees pole partei kunagi ust kinni löönud. «IRL küll, tõsi, viimaste väljaütlemistega on ise võtnud mõnevõrra opositsiooniliku hoiaku. Läheme edasi üks samm korraga,» märkis ta.

Samuti ütles ta, et erakorralised valimised ei oleks Eesti riiklikes huvides. «Eesti riiklikes huvides on see, et Eesti saab tegusa valitsuse ning saame edasi minna sellise majanduskeskkonnaga, nagu on meie inimestele atraktiivne, saame edasi minna selle sotsiaalse turvalisusega, mis on Eesti inimestele atraktiivne - inimesed peavad saama tagasi kindlustunde,» rääkis ta.

Reformierakonna juhatus otsustas täna pärastlõunal ühehäälselt, et partei auesimehe Siim Kallase taandumise järel asub uut valitsust moodustama senine sotsiaalminister Taavi Rõivas. Kallas teatas täna hommikul juhatuse korralisel koosolekul, et on otsustanud endavastase süüdistustelaviini tõttu loobuda peaministriks ja erakonna esimeheks kandideerimisest ning jätkab tööd Euroopa Komisjonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles