Reinsalu: Putin aktsepteerib ainult jõudu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Toomas Huik / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu esimehe Urmas Reinsalu sõnul näitavad nii Gruusia kui Ukraina sündmused selgelt, et Vene Föderatsioon aktsepteerib ainult jõudu.

Tema hinnangul peavad rahvusvahelised sanktsioonid olema nii jõulised, et agressor tõmbuks tagasi, sest muidu ei saavuta need eesmärki. «Ukraina on silmitsi sõjalise rünnaku ohuga. Putin valmistub lisaks Krimmi okupeerimisele ka sissetungiks Ida-Ukrainasse. Tema tagasihoidmiseks tuleb anda selge sõnum, et rünnaku esilekutsumine läheb agressorile kalliks maksma,» lausus Reinsalu.

Tema hinnangul peame me olukorras, kus kogu Euroopas on julgeolekusituatsioon muutunud järsult halvemuse suunas, mõistma, et Putin aktsepteerib ainult jõudu.  «Karu kõrval elamine tähendab, et me vajame selget kaitseplatvormi.  Meie regiooni julgeoleku huvides on  Rootsi ja Soome astumine NATOsse. Vajame NATO-liitlaste tugevamat kohaolu,» lausus IRLi esimees.

Reinsalu kõneles täna Tallinnas toimuval rahvusvahelisel konverentsil «Fragile Web Security – Big Brothers Watching Over Us».  Konverentsil arutlevad eksperdid, poliitikud ja ajakirjanikud Eestist, Soomest ning Saksamaalt küberjulgeoleku ja meie regiooni julgeolekuolukorra üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles