Urmas Kruuse tuleb Tartust valitsusse

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure tõenäosusega vahetab Urmas Kruuse Tartu linnapea koha tervise- ja tööministri ameti vastu.
Suure tõenäosusega vahetab Urmas Kruuse Tartu linnapea koha tervise- ja tööministri ameti vastu. Foto: Peeter Langovits

Eile koalitsioonileppele allkirjad andnud võimuliiduga ühineb suure tõenäosusega ka Tartu linnapea Urmas Kruuse, kes saab Postimehe andmetel endale tervise- ja tööministri koha.

Kui põhimõtteliselt on uue valitsuse nägu praeguseks välja kujunenud ja selge, siis on küsimärk jäänud just tervise- ja tööministri ning väliskaubandus- ja ettevõtlusministri kohale.

Kruuse oli eile Tartu linnavalitsuse majas tihedas liikumises, kord oli tabatav, siis jälle kadus ja selge küsimuse esitamine jäigi Postimehel pooleli. Ka Reformierakonna pressisuhtlejad ei soovinud spekulatsiooni kinnitada või ümber lükata ning palusid oodata esmaspäevani, mil koguneb Reformierakonna juhatus, kes hakkab ministrikandidaatide üle aru pidama ja neid kinnitama.  

Tervise- ja tööministri haldusalasse jäävad tervishoid ja tööturg, kõige suuremaks väljakutseks on töövõimetusreformiga edasi minek. Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister (võimuliitlased ise nimetavad seda lohisevat tiitlit juba mugavamalt ekspordiministriks ja selle koha puhul spekuleeritakse Remo Holsmeri nimega) hakkab hoolitsema majandusarengu ja väliskaubanduse eest.

Üldiselt peaksid Reformierakonna ministrid jätkama senises koosseisus, ainult Hanno Pevkur liigub suure tõenäosusega justiitsministri kohalt siseministriks. Kultuuriministrina jätkab eeldatavasti Urve Tiidus, keskkonnaministrina Keit Pentus-Rosimannus, välisministrina Urmas Paet.  

Rahandusminister Jürgen Ligi oli eile valitsuse pressikonverentsil heas tujus ja teatas, et tegelikult pole talle ettepanekut ministrina jätkamiseks veel tehtudki. «Mind pandi lihtsalt tööle ja kõik, anti mõista, et mu arvamust ei küsita. Nii tegelikult oligi, sihuke mees on Taavi Rõivas,» ütles Ligi muiates ja tunnistas, et on valmis valitsuses jätkama, sest talle meeldib töö, mida ta teeb.

Sotsiaaldemokraatidel sai kõik selgeks üleeile: sotside juhatus otsustas esitada kaitseministriks oma esimehe Sven Mikseri, haridus- ja teadusministriks Jevgeni Ossinovski, justiitsministriks Andres Anvelti, majandus- ja taristuministriks Urve Palo, põllumajandusministriks Ivari Padari ja sotsiaalhoolekandeministriks Helmen Küti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles