Padari saabumiseni täidab põllumajandusministri kohuseid Anvelt

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiits- ja põllumajandusminister Andres Anvelt.
Justiits- ja põllumajandusminister Andres Anvelt. Foto: Toomas Huik / Postimees

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) kuuluva Ivari Padari ametisseastumiseni täidab tulevases valitsuses põllumajandusministri kohuseid tema erakonnakaaslane, justiitsministri ametisse asuv Andres Anvelt.

Peaministri ametisse asuv Reformierakonda kuuluv Taavi Rõivas ütles täna Kadrioris uue valitsuse ametissenimetamise tseremoonial, et Andres Anvelt asub uues valitsuses esialgu justiits- ja põllumajandusministri ametisse.

Europarlamendi saadikuna töötav tulevane põllumajandusminister Ivari Padar ei anna täna koos teiste uue valitsuse ministritega ametivannet, vaid astub ametisse alles 7. aprillil.

Padar ütles eile Postimehele, et ei saa otsekohe Euroopa Parlamendist ära tulla. «Mul on mõned asjad, mille pean häda pärast seal ära lõpetama. Seda saan järgmise nädala jooksul teha,» ütles ta ning kinnitas, et on informeerinud sellest ka presidenti.

President Toomas Hendrik Ilves kohtus täna Kadriorus peaministrikandidaat Taavi Rõivase ja teiste ministrikandidaatidega, misjärel nimetas ta uue valitsuse ametisse.

Reformierakonnast kuuluvad uude valitsusse peaminister Taavi Rõivas, keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, kultuuriminister Urve Tiidus, rahandusminister Jürgen Ligi, siseminister Hanno Pevkur, tervise- ja tööminister Urmas Kruuse, väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling ning välisminister Urmas Paet.

SDEst sai haridus- ja teadusministriks Jevgeni Ossinovski, justiitsministriks Andres Anvelt, kaitseministriks Sven Mikser, majandus- ja kommunikatsiooniministriks Urve Palo, põllumajandusministriks Ivari Padar ja sotsiaalministriks Helmen Kütt. Valitsuse seaduse muutmise järel saab Palost majandus- ja taristuminister ning Kütist sotsiaalhoolekandeminister.

Uus valitsus astub ametisse täna kell 15 vande andmisega riigikogu ees. Seejärel vabastab president ametist eelmise, peaminister Andrus Ansipi juhitud Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu valitsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles