Reformierakond valib Rõivase järgmisel nädalal esimeheks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmine valitsusjuht Andrus Ansip koos uue peaministri Taavi Rõivasega.
Eelmine valitsusjuht Andrus Ansip koos uue peaministri Taavi Rõivasega. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Reformierakonna juhatus otsustas täna lisada eelmise peaministri ja erakonna esimehe Andrus Ansipi Euroopa Parlamendi valimiste nimekirja, mille peab kinnitama järgmisel pühapäeval kogunev üldkogu, ühtlasi valib üldkogu suure tõenäosusega erakonna esimeheks uue peaministri Taavi Rõivase.

Reformierakonna peasekretäri Martin Kuke sõnul soovib europarlamenti kandideerimisest loobuda riigikogu liige Urmas Klaas, kes on esitatud ministriks suundunud Urmas Kruuse asemele Tartu linnapea kandidaadiks. «Samuti avaldas erakonna esimees Andrus Ansip soovi lisada tema nimi erakonna valimisnimekirja. Täna kogunenud juhatus kiitis need muudatused heaks,» ütles ta partei pressiesindaja teatel.

Valimisnimekirja muudatused kinnitab 6. aprillil kogunev üldkogu, mis ühtlasi valib erakonnale uue esimehe. «Reformierakonnas on olnud kombeks, et peaminister on ühtlasi ka erakonna esimees, seega on igati ootuspärane, et äsja ametisse valitud peaminister Taavi Rõivas erakonna esimeheks kandideerib,» lisas Kukk.

Veebruari lõpus Reformierakonna üldkogus kinnitatud valimisnimekirja esinumber on riigikokku kuuluv Kaja Kallas. 12-liikmelises nimekirjas järgnevad talle välisminister Urmas Paet, riigikogu liige Igor Gräzin, rahandusminister Jürgen Ligi, riigikogu aseesimees Laine Randjärv, senine eurosaadik Vilja Savisaar-Toomast, riigikokku kuuluv Rait Maruste, kultuuriminister Urve Tiidus ning riigikogu liikmed Aivar Sõerd, Margus Hanson, Urmas Klaas ja Arto Aas.

Uues nimekirjas saab Reformierakonna esinumbriks tõenäoliselt Ansip, kellele järgnevad Kallas, Paet, Gräzin, Ligi, Randjärv, Savisaar-Toomast, Maruste, Tiidus, Sõerd, Hanson ja Aas.

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad Eestis 25. mail. Üleeile alanud kandidaatide registreerimiseks esitamine lõpeb 10. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles