Iga riigieksamitöö maksab riigile 11,5 eurot

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi sel aastal muutus riigieksamite valikud, siis eksamikorralduses see muutusi kaasa ei too.
Kuigi sel aastal muutus riigieksamite valikud, siis eksamikorralduses see muutusi kaasa ei too. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigil kulub tänavu riigieksamite ettevalmistamiseks ja läbiviimiseks kokku 309 800 eurot.

Arvestades, et sel aastal sooritatakse kokku 26 808 eksamitööd, teeb see ühe eksamitöö hinnaks 11,5 eurot, ütles Postimehele riigieksamite korraldusega tegeleva SA Innove kommunikatsioonijuht Anneli Aab.

Kõige suurem osa kogu eelarvest kulub hindajate koolituseks ning eksamitööde hindamiseks, kokku 194 400 eurot.

Kogusummast 27 500 eurot kulub eksamitööde ettevalmistamisele, see tähendab, et koostatakse põhi- ja lisaeksami ülesanded, eelkatsetatakse neid, analüüsitakse, toimetatakse jne.

Eksamitööde trükkimiseks, transpordiks, ruumide rendiks, eksamitööde tulemuste sisestamiseks ja muudeks otseseks läbiviimisega seotud kuludeks on arvestatud 32 000 eurot. Välisvaatlemise eest tasutakse kokku 55 900 eurot.

Riigieksamid valmistab ette ning viib läbi SA Innove ning raha selleks eraldab haridus- ja teadusministeerium neile riigieelarvest.

Riigieksamitena sooritatakse tänavu matemaatika kitsas ja lai valik, eesti keel, eesti keel teise keelena ja inglise keel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles