Mailis Reps: naine ongi mingil perioodil rohkem ema

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogu liige Mailis Reps märkis, et ideaaltingimustes perepildis ei anta tavaliselt edasi raskeid hetki väikeste laste kasvatamisel, mil naine paratamatult on rohkem ema kui naine.

«See on paratamatu, et lapsi kasvatav naine on mingil ajal vähem seksuaalne, rohkem kohmakas, rohkem väsinud,» rääkis Reps konverentsi «Miks Eesti naine ei sünnita?» paneeldiskussioonis. «Ideaaltingimustes me ei anna neid asju edasi.»

«Naine ei ole võimeline olema kogu aeg sale ja ilus, jooma igal reedel pokaalikest veini ja mehega vestlema, ilma et teda iga 4 minuti tagant katkestatakse või iga 10 minuti tagant ta peaks minema tooma piima või midagi muud,» tõi ta näite. Reps ütles, et tema abikaasal näiteks on kõige raskem mõista, et rääkides pikemat juttu, peab ta seda  40 korda alustama esimesest lausest. «See on asi, millega mina olen juba ammu harjunud,» tõdes ta.

Paneeldiskussioonis räägiti veel sellest, et kõige rohkem teevad naistele haiget just torked perekonna teemadel, olgu see siis etteheide selle kohta, et naine laste kasvatamise asemel karjääri teeb või torge hetkel, kui naine töö asemel haiget last põetama läheb. Kogu konverentsi jooksul räägiti sellest, et üha enam tuleb paarisuhtesse panustada nii naisel kui mehel ning sedasi saavutatud turvatundes on lootust ka sellele, et pered rohkem lapsi soovivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles