Kalle Laanet astus Reformierakonda

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: Toomas Huik

Keskerakonnast välja heidetud parteitu riigikogu liige Kalle Laanet astus Reformierakonda ning ta kandideerib järgmisel aastal riigikogu valimistel erakonna nimekirjas parlamenti.

Äriregistri andmetel on Kalle Laanet alates tänasest Reformierakonna liige.

«Kuna poliitika on meeskonnamäng ja üksi ei saavuta midagi, olen otsustanud liituda Reformierakonnaga ja kandideerida riigikogusse 2015. aastal Saare, Hiiu ja Lääne ringkonnas,» kirjutas Laanet täna Saarte Hääles ilmunud arvamusloos.

Laaneti sõnul on liitumine Reformierakonnaga tema jaoks praegu loogiline valik eelkõige nende julgeolekupoliitikast lähtuvalt. Ta märkis, et Reformierakond kannab uues valitsuses siseministri vastutust ja selles osas saab ta oma kogemustest lähtuvalt ministrile mõttekaaslaseks olla ja üht-teist juba lähiajal korda saata.

Kahe aasta eest Keskerakonna kritiseerimise eest parteist välja heidetud Laanet kirjutas, et on vaaginud, kas üldse ja kui, siis mil moel ta tahab poliitikas jätkata.

«Võin vaid niipalju öelda, et lugedes Keskerakonna juhi tänaseid avaldusi olukorrast Ukrainas, näib mulle kunagine kuulumine selle inimese juhitud erakonda lausa viirastuslik. Oli teine aeg, see oli teistsugune erakond. Ajad on pöördumatult muutunud,» tõdes Laanet.

Ta märkis, et olles erakonnatu saadik, on tal olnud kahe viimase aasta jooksul hea võimalus vaadata poliitikat veidi teise pilguga.

«Nii kaalusingi viimase paari aasta jooksul oma motivatsiooni poliitikas jätkata. Kaalukausil olid mitmed väljakutsed nii erasektorist kui ka seotuna minu kompetentsiga sisejulgeoleku alalt. Kuigi keegi ei pea olema poliitikaga surmani laulatatud, jõudsin ma siiski järeldusele, et mul on jõudu ja ma tahan jätkata,» nentis Laanet.

Keskerakonna juhatus otsustas Kalle Laaneti 2012. aasta märtsis erakonna aukohtu ettepanekul välja heita, tuues põhjuseks partei maine kahjustamise. Väljaheitmise põhjus oli see, et Laanet kritiseeris mitmesse skandaali sattunud Keskerakonna juhtimisstiili. Kalle Laanet kuulus Keskerakonda alates 2005. aastast. Ta oli aastatel 2005-2007 Andrus Ansipi valitsuses siseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles