Barutost saab Eesti päästjate patroon

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine sumomaadleja Kaido Höövelson on tagasi kodus Rohu külas.
Endine sumomaadleja Kaido Höövelson on tagasi kodus Rohu külas. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Sangastes laupäeval toimuval Eesti Päästeliidu üldkogul saab endisest sumomaadlejast Kaido Höövelsonist, sportlasenimega Barutost päästeliidu ning kõigi vabatahtlike päästjate ja merepäästjate patroon.

Höövelsonist saab kõigi Eesti vabatahtlike päästjate ja merepäästjate eestkostja ning toetaja.

Baruto tuleb laupäeval Sangastesse kohale ja on valmis kõigi soovijatega kätt suruma. Vabatahtlike päästjatega kohtuma on lubanud tulla ka siseminister Hanno Pevkur.

Päästeliit on Eesti vabatahtlike maa- ja merepääste vabaühenduste esindusorganisatsioon ning oma liikmete avalike huvide ühiseks teostamiseks ja kaitseks 2010. aastal asutatud mittetulundusühing.

Päästeliidul on 82 liiget, vabatahtlikud on mehitanud 91 maapäästekomandot ja 21 merepäästemeeskonda. Kokku on päästeliitlasi üle 1200.

28-aastane Höövelson lõpetas sumomaadleja karjääri selle aasta veebruaris ja on nüüd kodumaal Raho külas tagasi. Ta on öelnud, et hakkab kodumaal tegelema turismiäriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles