Põllumajandusminister Ivari Padar astus ametisse

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves nimetas Ivari Padari põllumajandusministriks.
President Toomas Hendrik Ilves nimetas Ivari Padari põllumajandusministriks. Foto: Presidendi kantselei

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv põllumajandusminister Ivari Padar andis täna kell 15 alanud riigikogu istungil ametivande ja astus ametisse.

«Asudes täitma Vabariigi Valitsuse liikme kohustusi, olen teadlik, et kannan selles ametis vastutust Eesti Vabariigi ja oma südametunnistuse ees. Tõotan pühalikult jääda ustavaks Eesti Vabariigi põhiseaduslikule korrale ning pühendada oma jõu eesti rahva heaolu ja tuleviku kindlustamisele,» ütles Padar valitsusliikme ametivannet ette lugedes.

Lisaks Padarile andsid täna riigikogu ees ametivande sotsiaaldemokraatidest ministrite asendusliikmetena parlamendisaadikuteks saanud Tatjana Jaanson ja Maimu Berg.

Täna pärastlõunal esitles peaminister Taavi Rõivas Ivari Padarit Kadriorus president Toomas Hendrik Ilvesele, kes nimetas põllumajandusministri ametisse. Sama otsusega vabastas riigipea põllumajandusministri ülesannetest justiitsminister Andres Anvelti, kes täitis kuni Padari ametisseastumiseni ka põllumajandusministri kohuseid.

Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valitsuse ministrid andsid riigikogu ees ametivande 26. märtsil. Ainsana ei andnud siis ametivannet Ivari Padar, kellel oli enne ametisseastumist europarlamendis veel asjaajamisi lõpetada.

Ivari Padar töötas alates 2009. aastast Euroopa Parlamendi liikmena. Enne seda oli ta 2009. aastal lühikest aega riigikogu XI koosseisu liige ja aastatel 2003-2007 riigikogu X koosseisu liige ning SDE parlamendifraktsiooni esimees. Aastatel 2007-2009 töötas ta rahandusministrina ning ajavahemikus 1999-2002 põllumajandusministrina.

Varem on ta muuhulgas töötanud AS HT Hulgi peadirektorina, rahandusministeeriumi kantsleri abina, Võrumaa Talupidajate Liidu tegevesimehena ja Võru abilinnapeana.

12. märtsil 1965 Võrus sündinud Padar on lõpetanud Võru tööstustehnikumi. Kõrghariduse on ta omandanud Tartu ülikoolis ajaloo erialal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles