Laar näeb poliitikas positiivseid arenguid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Peeter Langovits

IRLi esimees Mart Laar ütles täna Viljandis toimunud erakonna volikogu istungil, et euro kasutuselevõtt ning põhikooli- ja gümnaasiumi seaduse vastuvõtmine näitavad, et Eestis on positiivsed arengud siiski võimalikud.

«Mõlemad eesmärgid on olnud alles hiljuti kahtluse all, kuid täna võib öelda, et nad mõlemad on praktiliselt saavutatud,» ütles Laar.

Tema hinnangul on haridusreformiga edasi sammumine olnud õige, sest vaatamata poliitilise vastuseisule ja seaduse 18 kuu pikkuseks veninud menetlemisele riigikogus suutis IRL ennast sedapuhku kehtestada.

Tema hinnangul näitab see positiivne kogemus, et edasi tuleb liikuda ka haldusreformiga. Ta meenutas, et nii ettevõtjad, majanduseksperdid kui riigikontroll on haldusreformi möödapääsmatust kinnitanud, paraku on see endiselt jäänud tulemusteta.

«IRL ei kavatse oma jonni jätta,» lubas Laar.

Tema hinnangul on Eesti järgmine suur väljakutse ka riigi kulutuste ohjamine ning maksukoormuse kasvu pidurdamine. Maksukoormust tuleks tema hinnangul pigem alandada, sest muidu ei püsi Eesti konkurentsivõimelisena ja inimeste töökohad satuvad löögi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles