Vene kaitseministeerium: NATO püüab fotodega oma samme õigustada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO avaldatud satelliidifotol on Vene õhudessantüksus või eriüksus Spetznaz, mis asub Aasovi mere lähistel Jeiskis.
NATO avaldatud satelliidifotol on Vene õhudessantüksus või eriüksus Spetznaz, mis asub Aasovi mere lähistel Jeiskis. Foto: SCANPIX

Satelliidifotodega Ukraina piiri taha koondatud Vene vägedest, mida NATO Euroopa vägede komandör Phillip Breedlove sotsiaalvõrgustike kaudu levitab, tahetakse õigustada alliansi lisavägede Ida-Euroopasse paigutamist, ütles täna Vene kaitseministeerium.


«Muidugi püüab NATO igal moel õigustada vajadust suurendada vägede ülalpidamise kulutusi ja paigutada Ida-Euroopasse täiendavaid väeüksusi. On ebaselge, kes on sellise suurepärase fotopresentatsiooni taga - kas NATO Euroopa vägede komandör või lihtsalt härra Phillip Breedlove,» ütles kaitseministeeriumi allikas Interfaxile.

Vene kaitseministeeriumi NATO Euroopa vägede komandöri niisugune ekstravagantne algatus ei üllata, lisas allikas, kelle sõnul on satelliidipiltide avaldajad liiga hoogu läinud.

«Tuleks aru saada, ei isegi inimesed, kes ei ole sõjaväega seotud, taipavad ühtteist sõjaväe asjadest, ehk isegi kosmoseseirest. Tänapäeval teab isegi kuuenda klassi laps, et satellidilt on näha autonumbrit, rääkimata siis põõsastes «ootamatult» 40 000-mehelise relvajõudude rühma märkamisest.»

Kaitseministeeriumi sõnul tehti märtsis ja aprillis avatud taeva lepingu raames piirialade kohal mitu kontroll-lendu. Peale selle käisid Ukraina esindajad selles piirkonnas isiklikult, külastades õppusteks kohale toodud väeosi.

Pärast seda andsid inspektorid pressikonverentsi ja seirekomisjoni juht avalikult, et Ukrainaga piirnevatel aladel ei ole toimunud Vene sõjaväeinspektsiooni etteteatamata sõjalist tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles