Elron: kulud katab kokkupõrke põhjustaja kindlustusandja

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval juhtus Harjumaal Raasiku raudteeülesõidul traagiline avarii, milles hukkus kaks inimest.
Kolmapäeval juhtus Harjumaal Raasiku raudteeülesõidul traagiline avarii, milles hukkus kaks inimest. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Elroni müügi- ja arendusjuhi Norbert Kaareste sõnul on eilne Raasiku raudteeõnnetus liikluskindlustuse juhtum ja ning nii reisijate kui ka rongille põhjustatud kahju eest maksab hüvitist õnnetuse põhjustaja kindlustusandja.

«Elronil on sõlmitud kohustuslik vastutuskindlustus reisijate nõuete hüvitamiseks IF Insurance AS-is, õnnetuses osalenud veoautol on kehtiv liikluskindlustus tema poolt valitud kindlustusandja juures,» ütles Kaareste Postimehele.

Elroni diiselrongid on kindlustanud diiselrongide omanik Eestis mittetegutseva kindlustusandja juures.

Kaareste sõnul menetleb kindlustishüvitise väljamaksmisi see kindlustusandja, kes oli kindlustanud õnnetuse põhjustaja tegevuse.

«Praegu hakkab Elron paralleelselt õnnetuse põhjuste juurdlusega kokku koguma reisijate nõudeid ja esitab need peale õnnetuse põhjustaja kindlaks tegemist tema kindlustusandjale,» rääkis Kaareste.

Täpsemad hüvitamise tingimused selguvad peale õnnetuse põhjustaja ja hüvitise maksmise aluseks oleva kindlustusliigi ning kindlustusandja välja selgitamist. Elroni poolt toimub sõidupiletite maksumuse hüvitamine tavapärases korras.

Rongi kahjustuste ulatust Elron alles uurib. Täna on kavas tuua rong Raasikult Tallinnasse ja seejärel laseb ettevõte teha rongile ekspertiisi, mis tuvastab rongi kahjustuste ulatuse ja annab hinnangu, kas rong tuleb maha kanda või saab seda remontida. Nelja vaguniga diiselrongi maksumus on umbes kuus miljonit eurot.

Harjumaal Raasiku raudteeülesõidul põrkasid eile pärastlõunal kokku Tallinna-Tartu reisirong ja veoauto. Õnnetuses hukkusid veoki juht ja üks rongireisija, vigastada sai 12 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles