Eesti õhuväe ülem: Taani hävitajate tulek muutis äkiliselt Ämari töötajate töörežiimi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhuväe ülem kolonel Jaak Tarien.
Õhuväe ülem kolonel Jaak Tarien. Foto: Mihkel Maripuu

Hiljemalt maikuus Ämari lennuväljale jõudvad neli Taani hävitajat löövad sassi ka lennujaamas töötavate kaitseväelaste töögraafiku - kui muidu töötavad nad seaduses ettenähtud korra järgi 40 tundi nädalas, siis nüüd tuleb neil teha ületunde, rääkis Eesti õhuväe ülem kolonel Jaak Tarien.

2012. aastal koostatud riigikaitse arengukava nägi ette, et aastal 2015 tuleb Ämarisse neli kuud kestev NATO õhuturbe missioon, selle asemel tulevad neli Taani hävitajat juba sel aastal ning nad jäävad siia kauemaks kui neljaks kuuks, rääkis Tarien ETV saates «Kahekõne».

«Kaitseväelane on rahuajal tavaline inimene, kes tahaks, et tema töönädal oleks 40-tunnine, see on ka seaduste järgi nii, selleks, et 40-tunniste töönädalatega tagada ööpäevaringsed operatsioonid on vaja vähemalt viis vahetust inimesi,» selgitas ta.

Järgmiseks aastaks oli planeeritud Ämaris nelja vahetuse jagu inimesi, sest neli kuud kestva missiooni ajal keegi puhkust võtma ei pea ja nii oleks saanud ööpäevaringse operatsioonideks valmisolek tagatud.

«Praegu, aasta varem tulevad lennukid pikemaks kui neljaks kuuks, me peame väga äkiliselt oma töörežiimi muutma, me oleme selleks valmis ja meie inimestel saavad olema tunduvalt pikemad töönädalad kui 40 tundi, nad on motiveeritud, see on see, milleks me oleme valmistunud,» ütles Tarien, lisades, et tal on kahju Ämaril töötavate kaitseväelaste perekondade ees, kes näevad oma lähedasi lähiajal vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles