Sisekaitseakadeemia lõpetab tänavu ligi pool tuhat noort

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia.
Sisekaitseakadeemia. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Sisekaitseakadeemia lõpetab tänavu ligi pool tuhat noort, kuid täna saavad pidulikul lõpuaktusel diplomid 212 kõrgharidusõppe lõpetajat ja ühtlasi toimub uue rektori Lauri Taburi inauguratsioonitseremoonia.

Sel aastal saavad Sisekaitseakadeemia lõpudiplomi kokku 212 kõrgharidusõppe lõpetajat – neist 87 päeva- ning 125 kaugõppes. Finantskolledži maksunduse ja tolli eriala diplomi saavad 51, Halduskolledži halduskorralduse eriala diplomi 37 ning Justiitskolledži korrektsioonieriala diplomi 33 lõpetajat. Politsei- ja piirivalvekolledži lõpetajaid on piirivalveteenistuse kutsealal tänavu 29 ning politsei erialal 32. Päästekolledži päästeteenistuse erialal on lõpetajaid 30.

Kiitusega cum laude diplomid saavad 14 tudengit. Enim on silmapaistvalt heade tulemustega lõpetajaid maksunduse ja tolli erialal.

«Kõik need noored inimesed, kes on oma haridustee läbinud Sisekaitseakadeemias, on oma valikuga teinud nii enda kui ka riigi jaoks väga olulise sammu. See valik näitab tahet oma riigi ja selle inimeste heaks midagi olulist ära teha ja riigi kohus on vastsetele koolilõpetajatele kogemuste omandamiseks võimalused luua,» ütles siseminister Marko Pomerants.

«Mul on hea meel tõdeda, et suudame tänastele lõpetajatele ka reaalsed töökohad tagada ning uusi, hakkajaid noori ametnikke jagub sisejulgeolekut tagama kõikjale Eestis,» lisas Pomerants.

Lisaks siseministrile on Sisekaitseakadeemia lõpetajaid oma sõnavõttudega tervitamas ka regionaalminister Siim Kiisler ning teiste riigiasutuste juhid. Avakõne peab senine rektor Priit Männik ning sõna võtavad politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt, päästeameti peadirektori asetäitja Ain Karafin, justiitsministeeriumi vanglate asekantsler Priit Kama ning maksu- ja tolliameti teeninduskorralduse osakonna juhataja Raivo Piiritalo. Lõpetajate poolt esineb kõnega kadett Anti Sulavee.

Lisaks lõpudiplomite üleandmisele toimub aktuse raames ka inauguratsioonitseremoonia, kus ametisse asuv rektorikandidaat Lauri Tabur võtab ametist lahkuvalt rektorilt üle ametiketi ning annab ametivande.

«Olen seadnud endale eesmärgiks arendada Sisekaitseakadeemia rahvusvaheliselt tunnustatud sisejulgeolekuala kõrgkooliks. Meil on selleks täna väga suur potentsiaal ja lai rahvusvaheline võrgustik, mida oskuslikult ära kasutades suudame pürgida maailma parimate sisejulgeolekuakadeemiate hulka,» võttis ametisse astuv rektor kokku oma lähiaastate plaani.

Sel aastal on Sisekaitseakadeemia ja selle erinevate õppeüksuste lõpetajaid kokku ligi 500. Konstaabli erialal Paikusel on lõpetajaid 68 ning piirivalveametniku kutsealal Murastes 46. Justiitskolledži vanglaametnike kutseõppe lõpetajaid on 43. Väike-Maarja koolis on eksamid parasjagu käimas, kuid kõigi eelduste kohaselt peaks sealt peagi lisanduma 24 päästespetsialisti, 10 päästekorraldaja ja 20 päästja eriala lõpetajat.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles