Uuring: kanepit tarvitanud kooliõpilaste arv on vähenenud

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marihuaana
Marihuaana Foto: Reuters / Scanpix

Kanepit tarvitanud kooliõpilaste arv on kaheksa aastaga veerandi võrra vähenenud, selgub Tartu ülikooli värskest uuringust.

12 protsenti 7.- 9. klasside õpilastest on tarvitanud kanepit vähemalt korra elu jooksul, 2006. aastal läbiviidud samalaadse uuringu andmetel oli samas vanuserühmas kanepit tarvitanud 16 protsenti õpilastest.

Neli protsenti koolilastest on kanepit tarvitanud küsitlusele eelnenud kuul, 2006. aastal oli selliseid lapsi viis protsenti.

Kanepi tarvitamine viimasel kuul on mõnevõrra rohkem levinud vene õpilaste seas võrreldes eesti õpilastega. Vene õpilastest on viimasel kuul kanepit tarvitanud viis ja eesti õpilastest neli protsenti.

Samas on kanepitooteid rohkem proovinud eesti noored vene noortega võrreldes. Elu jooksul on kanepit tarvitanud 14 protsenti eesti ja üheksa protsenti vene õpilastest.

Kolm protsenti õpilastest tunnustas, et on müünud narkootikume uuringule eelnenud aastal. 2006. aastal oli selliseid õpilasi kaks protsenti.

43 protsenti õpilastest tunnistas, et on küsitlusele eelnenud kuul tarvitanud alkoholi, 2006. aastal oli selliseid õpilasi 45 protsenti.

Uuring näitas, et alkoholi tarvitamine on rohkem levinud eesti laste seas. Viimasel kuul tarbis alkoholi 45 protsenti eesti ja 36 protsenti vene õpilastest.

Justiitsministeeriumi ja Tartu ülikooli koostöös läbiviidud uuringu eesmärk on kirjeldada õigusrikkumiste esinemissagedust 7.-9. klassi õpilaste hulgas.

Tegu on koolipõhise uuringuga, mis viidi läbi mullu detsembrist tänavu veebruarini. Uuringu sihtgrupi moodustasid Eesti üldhariduskoolide 7.-9. klasside õpilased. Kokku küsitleti 3631 õpilast nii eesti kui ka vene koolidest. Uuringu viis läbi Tartu ülikool.

Eelmine laste hälbiva käitumise uuring viidi Eestis läbi 2006. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles