Uuring: ajateenijaid kiusatakse vähem

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad
Ajateenijad Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ajateenijate seas läbiviidud uuring «Inimõigused kaitseväes» näitas, et kaitseväes on vähem kiusamist ja soosivam suhtumine naistesse.

16 protsenti ajateenijatest on talunud kiusamist teiste teenistuskaaslaste poolt.

Võrreldes 2005. aastaga, mil kiusamist pidi taluma lausa 30 protsenti ajateenijatest, on olukord selgelt paranenud, selgub uuringust.

Teisalt on kasvanud arusaamine, et naised võiksid osaleda kaitseväes, ütles Inimõiguste Instituudi nõukogu liige Mart Nutt.

Küsimusele, kuidas te suhtute naiste vabatahtlikkusse osalusse kaitseväes, vastas ainult 16 protsenti, et see ei ole sobilik.

Tulemusi mõjutas Nuti arvates peamiselt see, et aina rohkem naisi liitub ajateenistusega.

Kaitseväelaste jaoks on uuringu järgi kõige tähtsam õigus puhata ja lähedasi külastada. Olulised on ka kirjavahetuse saladus ja võimalus saada vabalt informatsiooni.

«Need õigused on loomulikult kaitseväes tagatud, aga küsimus on selles, mida kaitseväelane peab oma tegevuses oluliseks,» ütles Nutt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles