Video ja suur galerii: prints Harry külastas kaitseväe suurõppust Kevadtorm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Walesi prints Harry külastas laupäeva ennelõunal kaitseväe suurõppust Kevadtorm, kus ta kohtus nii kaitseväelaste, kaitseväe juhataja Riho Terrase kui president Toomas Hendrik Ilvesega.

Helikopteriga Kanepi valda saabunud kõrge külaline vestles presidendi ja seejärel Scoutspataljoni kaitseväelastega, kellest üks on teeninud temaga koos missioonil Afganistanis. Ka kohtus ta nii Briti kui Ameerika Ühendriikide kaitseväelastega, kes samuti Kevadtormil osalevad.

President Ilves oli printsiga kohtumiseks tõmmanud pähe nokkmütsi ja jalga teksapüksid. USA seersant Jeffery Reed, kelle kätt Ilves surus, ütles, et talle meeldis, kui vahetu ja sõbramehelik Eesti president tundus. Prints oli sõdurivormis.

Paar tundi õppuste lähedal heinapõllul veetnud prints Harry lahkus helikopteriga kella 10.50 ajal. Tallinnast edasi suundub ta visiidile Itaaliasse.

Eestisse saabus 29-aastane britt eile pärastlõunal easyJeti 143-naelase lennuga. See ei ole Inglise tabloidi Daily Mail andmetel küll esimene kord, kui ta odavlennufirmaga reisis, kuid siiski väga ebatavaline reisimise viis kuningliku visiidi ajal.

Eile asetas prints Harry pärja Vabadussõja võidusamba jalamile ja kohtus Vabaduse väljakul teda tervitama tulnud inimestega. Õhtul osales ta kohtumistel riigikogus, kus olid kohal valitsuse ja parlamendi liikmed ning Afganistanis haavata saanud Eesti kaitseväelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles