Praamisõitjad jäid tele ja raadiota

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam Regula Saaremaa sadamas
Praam Regula Saaremaa sadamas Foto: Toomas Huik

Saaremaa Laevakompanii parvlaevadel sõitjad ei saa enam tele- ja raadiosaadetega aega sisustada, sest kallinenud autoritasude ja klientide kaebuste tõttu lõpetas firma programmi edastamise.


«TV- ja raadioprogrammi edastamine on parvlaevadel praeguseks tõepoolest lõpetatud,» ütles Meie Maale OÜ Väinamere Liinid teenindusjuht Anu Hiiuväin.

Põhjuseks tõi Hiiuväin asjaolu, et viimasel ajal on mitmekordistunud tasud, mida Eesti autorite õiguste eest seisvad organisatsioonid nõuavad avalikes kohtades audio- ja videosalvestiste taasesitamise eest.

«Kõigi nende miljonite kõrval, mis laevafirma riigilt toetust saab, on autoritasudeks makstav raha ikka väga tühine,» ütles Eesti Autorite Ühingu tegevdirektor Kalev Rattus.

Päevas peaks laevafirma Rattuse sõnul ühe laeva pealt maksma 14 krooni autorite tasuks.

Lisaks autorite ühingule kogub makse ka Eesti Fonogrammitootjate Ühing, mille tegevdirektor Mari Uueda ütles, et olenevalt laeva suurusest tuleb firmal neile maksta poolaasta jooksul umbes paar tuhat krooni laeva kohta.

Hiiuväina sõnul mängisid saadete edastamise lõpetamisel olulist rolli ka reisijate kaebused, keda tele- ja raadiomüra häiris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles