NATO parlamentaarne assamblee nõuab Moskvalt Ukraina destabiliseerimise lõpetamist

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO Parlamentaarse Assamblee delegatsioon: Marko Mihkelson, Mati Raidma ja Kadri Simson
NATO Parlamentaarse Assamblee delegatsioon: Marko Mihkelson, Mati Raidma ja Kadri Simson Foto: Riigikogu

Täna õhtul võttis Vilniuses kogunenud NATO Parlamentaarne Assamblee vastu deklaratsiooni, milles nõutakse Moskvalt Ukraina destabiliseerimise lõpetamist, NATO riikide valitsustelt Ukrainale tugevama toetuse avaldamist ning karmimate sanktsioonide kehtestamist Venemaa võimuesindajatele.

Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul on Ukraina küsimus jätkuvalt väga terav probleem ning plenaaristungil jäi kõlama mure Venemaa jätkuva agressiooniga seoses, vahendas riigikogu pressiteenistus.

NATO parlamentaarne assamblee võttis vastu ka deklaratsiooni seoses NATO laienemisega. Eesti delegatsioon toetas sellesse täienduste tegemist, mis puudutab Gruusiale NATO liikmelisuse tegevuskava andmist. Ettepaneku Gruusia kohta tegi Leedu delegatsioon ning see leidis hääletusel toetust.

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma ütles, et tegemist on tugeva sõnumiga liikmesriikide parlamentidelt NATO tippkohtumisele, mis toimub septembris Walesis. «Nagu hääletus näitas, täit konsensust Gruusia küsimuses liitlaste vahel veel pole,» lisas Raidma.

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen andis ülevaate julgeolekuolukorrast ning vastas seejärel ligi kaks tundi NATO riikide parlamentide liikmete küsimustele.

Eesti delegatsioonis osalevad NATO Parlamentaarse Assamblee kevadistungil riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson, riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma ning riigikogu liige Kadri Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles