Eesti Noorsootöö Keskus: laste heaolu tagamine on iga inimese teha

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaiarühm möödub Kadriorus presidendilossist.
Lasteaiarühm möödub Kadriorus presidendilossist. Foto: Erik Prozes

Täna, lastekaitsepäeval, tuletab Eesti Noorsootöö Keskus meelde, et laste ja noorte heaolu tagamine ei ole ainuüksi riigi kohustus, vaid iga inimese teha.

Eesti Noorsootöö Keskuse direktor Edgar Schlümmer ütles, et kuigi Eestis on noorte ja laste õiguste kaitseks olemas tugev tugisüsteem, on lastekaitse ja heaolu tagamise küsimus siiski õhus.

Schlümmeri sõnul tuleb tagada, et «noored ei jääks kõrvale ei formaalsest- ega mitteformaalsest haridusest, et nad naudiksid oma koolikogemust, et noortel oleksid positiivsed arenguvõimalused ja võrdsed arenguvõimalused noorsootöö kaudu ning et neid noori, kes on sattunud seadusega või ümbritsevate inimestega pahuksisse, ei arvestataks ühiskonnast välja.»

Haridus- ja teaduministeeriumi noorte ja välissuhete asekantsler Madis Lepajõe sõnas mai alguses toimunud Euroopa Majanduspiirkonna ja Norra toetuste programmide ühisseminaril, et haridusse panustamine on investeering võrdsetesse võimalustesse ja seeläbi ühiskonda, mis loob uut ja nutikat majanduskasvu.

Vaata Kultuur.info veebilehelt, kuhu täna lastega minna võiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles