Arnold Rüütli nõunik: Nõmme maja remont oleks olnud kallim kui uue ehitamine

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Rüütel
Arnold Rüütel Foto: Liis Treimann

Arnold Rüütli nõunik Jüri Kann ütles, et endise presidendi praegune elukoht Nõmmel on väga kehvas seisus ja selle renoveerimine oleks kujunenud kallimaks kui uue ehitamine.

Nõuniku sõnul elab Rüütel Kaare tänava majas kuni elumaja äsja soetatud Maarjamäe krundil saab valmis ehitatud. «Esmane ja kõige tähtsam on see, et ta saaks ära kolida ja hakata seal elama, et saaks vabastada Kaare tänava maja, sest see kukub varsti kaela. Riigi Kinnisvara AS nägi ette maja täielikku renoveerimist. President vaatas selle üle ja loobus, sest see oleks olnud kallim, kui uue ehitamine,» rääkis Kann.

«Kahtlemata oleks nad kõik kaasajastanud, aga see oleks tähendanud seda, et ta oleks pidanud sealt väja kolima, ma eeldan, et mitte vähem kui paariks aastaks. Renoveerimistööd oleks olnud palju keerulisemad, kui näiteks uue ehitamine. See oleks tähendanud kõikide asjadega mujale kolimist.»

Kann ei osanud täpsustada, millal Rüütel oma uude elukohta kolib, kuid avaldas lootust, et see juhtub aasta jooksul. «Just täna pärast seda, kui ta sai ametlikult krundi omanikuks, oli ta ka ühenduses nendega, kes hakkavad projekteerima. Meil on need asjad väga aste-astmelt reguleeritud. Ma olen kindel, et ta püüab seda asja lühikese ajaga teha. Niipea, kui tal on võimalus sisse kolida, siis ta Kaare tänava maja vabastab.»

Maarjamäe krundile tahab Rüütel rajada arhiivi, raamatukogu ja Rahvusliku Arengu Fondi. Samuti kaalub endine president uues elukohas taastuvenergia kasutamist.

«Tema soovid on täpselt defineeritud. Ta peab lugu energiamajandusest, et kõik võimalikult ratsionaalselt oleks kasutatud. Just energiakulu seisukohalt, et elamine oleks säästlik. Ta ei näe vajadust suurte pindade järgi. Kindlasti peab olema mingi ruum, kus saab külalisi vastu võtta, ööruumid talle endale ja tema naisele ning arhiivide ja muude asjade jaoks,» lausus Kann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles