Ida-Tallinna ja Lääne-Tallinna keskhaiglate liitumine aastaid arutelu all

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Allikvee
Ralf Allikvee Foto: Ida-Tallinna keskhaigla

Samal ajal kui räägitakse maakonnahaiglate koondumisest kahe suure kompetentsikeskuse ümber, ei ole lõppenud ka arutelud selle üle, kas Ida-Tallinna keskhaigla ja Lääne-Tallinna haigla ei peaks liituma üheks suureks Tallinna haiglaks.

Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee on Ida-Tallinna ja Lääne-Tallinna keskhaiglate liitumise veendunud pooldaja. «Minu jaoks on see ainuvõimalik selleks, et Tallinnas patsientide ravi senisel tasemel jätkata ja kvaliteeti parandadagi. Töötegijate arv väheneb, patsientide arv suureneb, raha on vaja lugeda,» põhjendas ta.

«Kui tekib küsimus, kas Ida-Tallinna keskhaigla on võimeline ka üksinda eksisteerima, siis minu vastus on kindel jah. Aga liitumine oleks mõistlik selleks, et tekiks piirkonna juhtiv raviasutus, mis pakub tipptasemel arstiabi. Lisaks avaneb võimalus töötingimuste ja motivatsiooni parandamiseks, mis omakorda mõjutab tervishoiuteenuse kättesaadavust ja on maksumaksja huvides. Haiglate ühendamine on võimalus, mitte probleem,» kommenteeris Allikvee. Tema nägemusel leiab ühinemine siiski aset, varem või hiljem.

Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Imbi Moks ütles, et liitumisplaane ei pea. «Lääne-Tallinna keskhaigla on oma tegevuses olnud jätkusuutlik, tõestades sellega, et liitumine ei ole vajalik. Küll aga oleme huvitatud kõikidele osapooltele kasulikust haiglatevahelisest koostööst ja seda mitte ainult Tallinna haiglate vahel,» lausus Moks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles