Kallas: ma ei taha olla kellelgi jalus

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas rääkis, et poliitikas on toimunud põlvkonnavahetus, mistõttu ta tunneb, et jääb noortele jalgu.

Sügiseni Euroopa Komisjoni asepresidendi ametit pidav Siim Kallas rääkis Kuku raadio saates Nädala Tegija, et annab nädalas kaks intervjuud ja iga kord küsitakse talt, kas ta plaanib poliitikas jätkata või mitte.

«Igal pool ütlen, et ma arvan, et ma poliitikas enam ei jätka, aga mul on muid huvitavaid variante ja mõtteid. Ega see ei ole pühalik tõotus või avaldus, mis on nii dramaatilise tähtsusega, sest ega ma poliitikast kõrvale ei jää – kui kutsutakse saatesse, siis lähen, kui antakse võimalus kirjutada, siis kirjutan,» rääkis Kallas, kes aga näiteks riigikokku enam kandideerida ei plaani.  

«Poliitikute seas on toimunud generatsioonivahetus. Uus generatsioon toimetab. Nende aeg on tulnud. Minu aeg on läbi, ma ei usu, et minu lisaväärtus poliitikas enam väga suur on. Inimestel, kes täna poliitikas on, on 20-30 aastat (poliitikas - toim.) ees. Nad on ikkagi teistmoodi,» arvas Kallas lisades, et ka näiteks Itaalias ja Soomes on noorem põlvkond vanema poliitikas välja vahetanud.

«Ma ei taha olla kellelgi jalus.»

Ameerikas oleks nõutud

Samas ei kinnitanud ta, et ei kandideeri presidendiks, kuid täpsustas, et see ei ole samuti tema jaoks prioriteet.

Kallas on öelnud, et mõtleb akadeemilisele karjäärile. «Olen Tartu Ülikooli külalisprofessor ja neid variante on palju nii Eestis kui ka väljaspool. Ameerika Ühendriikides on tellimus väga suur,» ütles Kallas lisades, et inimesed, kes tunnevad Euroopa Liidu köögipoolt, on USAs nõutud. «Euroopa Liit on majanduspotentsiaalilt palju suurem kui Ameerika Ühendriigid, neile pakub see huvi. Aga Ameerika on kaugel muidugi,» jättis ta otsad siiski lahtiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles