Lennuakadeemia populaarseim eriala on õhusõiduki juhtimine

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Lennuakadeemia rektor Jaan Tamm.
Eesti Lennuakadeemia rektor Jaan Tamm. Foto: Margus Ansu

Eesti Lennuakadeemias on 6. juuli seisuga enim sisseastumisavaldusi esitatud õhusõiduki juhtimise erialale, täpsemalt 15,1 avaldust kohale.

Suurt huvi on üles näidatud ka lennuliiklusteeninduse eriala vastu, kus hetkekonkurss on 10,1, teatas lennuakadeemia.

Kokku on akadeemia viiele erialale praeguseks avaldusi esitatud juba üle 450. Lennuakadeemia teabeosakonna juhataja Liis Linn usub, et kandideerijate arv kindlasti veel tõuseb, sest avaldusi saab esitada 16. juulini. Eelmisel aastal esitati kokku 569 avaldust.

Arvestades kandidaatide suurt arvu ja tuginedes 2010/2011 õppeaasta vastuvõtueeskirjale otsustas vastuvõtukomisjon lubada lennuliiklusteeninduse, õhusõiduki juhtimise ja lennundusettevõtte
juhtimise erialade riigieelarvelistele kohtadele edasi konkureerida kandidaatidel, kelle riigieksamite konkursipunktide summa teisendatuna ELA punktiarvestussüsteemi on vähemalt 20.

«Kandidaate, kelle summa on väiksem kui 20, teavitatakse SAIS-i või võimalusel ka telefoni teel käesolevast otsusest,» sõnas vastuvõtukomisjoni sekretär Jekaterina Komarova.

Lisaks eelpool mainitud kolmele erialae õpetatakse lennuakadeemias ka lennunduse side- ja navigatsioonisüsteemide käitamist ning õhusõiduki hooldust. «Praeguse seisuga on nende erialade konkurss keskmiselt 6 avaldust kohale,» märkis Linn.

Psühholoogilised katsed lennuliiklusteeninduse ja õhusõiduki juhtimise erialade kandidaatidele toimuvad 19. – 22. juulil, millele järgneb individuaalne vestlus ning augustis meditsiiniline kontroll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles