Gruusia kontrollib taas strateegilist maanteed

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid eile lahkumisel Zugdidist.
Vene sõdurid eile lahkumisel Zugdidist. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia politsei sisenes Gorisse eile hilisõhtul lühikest aega peale Venemaa sõjaväe lahkumist linnast, Gruusia võimud kontrollivad nüüd taas riigi tähtsaimat ida-lääne suunalist maanteed.

Gruusia siseminister Vano Merabishvili rääkis eile hilisõhtul ajakirjanikele Goris, et Gruusia kontrollib nüüd taas riigi lääne ja idaosa ühendavat Gorit läbivat maanteed, teatas civil.ge.

Samas kutsus siseminister inimesi üles maanteed mitte kasutama. Nimelt peab enne tavalise liikluse taastamist üle kontrollima kõik sillad ning muud olulised rajatised veendumaks, et need pole mineeritud.

Tbilisi linnapea Gigi Ugava sõnas ajakirjanikele, et võimud asuvad korraldama kümnete tuhandete põgenike tagasipöördumist kodudesse.

Gorile lähim Venemaa sõjaväe kontrollpunkt asub praegu Karaleti külas kõigest 5 kilomeetri kaugusel linnast.

Täna hommikul lahkus Senaki sõjaväebaasist umbes 150 soomukist, tankist ja veokist koosnev Venemaa konvoi, mis suundus Abhaasia poole. Pole selge, kas Venemaa sõjavägi on piirkonnast täielikult lahkunud ning kõrvaldanud ka oma kontrollpostid.

Poti sadama läheduses Nabadas on Venemaa sõdurid ja soomukid endiselt kontrollpostil.

Eile deklareeris Venemaa kindral Anatoli Nogovitsõn, et Venemaa loob Gruusia territooriumile alalised kontrollpostid ning rajab sinna vajaliku infrastruktuuri. Venemaa selline tegevus pole kooskõlas lepetega ning on mõistagi Gruusiale vastuvõetamatu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles