Eesti pakub abi lennukatastroofi ohvrite tuvastamisel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia reisilennuki rusud
Malaisia reisilennuki rusud Foto: AFP/SCANPIX

Eesti on valmis saatma Ukrainasse ekspertide meeskonna, kes aitaks tuvastada neljapäeval Ukraina idaosas toimunud lennukatastroofi ohvreid.

Välisminister Urmas Paeti sõnul pakkus Eesti politsei ohvrite tuvastamiseks abi oma ekspertide näol. «Uurime Hollandilt ja ka OSCE-lt, kas abi vajatakse,» kirjutas ta täna suhtlusvõrgustikus Twitter.

Politsei- ja piirivalveameti politseimajor Priit Pärkna kinnitas õhtul Postimehele, et amet on andnud Interpolile teada, et Eesti ekspertide meeskond on valmis olema abiks ohvrite tuvastamisel Ukrainas. Meeskonda kuulub viis ametnikku loodusõnnetuse ja katastroofi ohvrite identifitseerimise üksusest ning kaks eksperti Eesti Kohtuekspertiisi Instituudist.

«Leiame, et sedavõrd raskete tagajärgedega sündmuste puhul on esmatähtis võimalikult kiire ja kvaliteetne töö sündmuskohal ning ohvrite tuvastamisel. Kui meie abi järele on vajadus, on meeskond valmis startima esimesel võimalusel,» lausus ta.

Politsei- ja piirivalveameti loodusõnnetuse ja katastroofi ohvrite identifitseerimise üksuse eksperdid on käinud abiks ka näiteks 2005. aastal Tais Phuketi looduskatastroofi piirkonnas.

Rahvusvahelist lennukoridori mööda liikunud Malaysia Airlinesi lennuk Boeing 777, mis oli teel Amsterdamist Kuala Lumpurisse, tulistati alla Ukraina idaosas Donetski oblastis Hrabove küla juures neljapäeva pärastlõunal. Lennukis hukkus 283 reisijat ja 15 meeskonnaliiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles