Ida-Euroopa riigipead arutavad Varssavis regiooni julgeolekut

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: JIM WATSON / AFP

President Toomas Hendrik Ilves osaleb homme Varssavis Ida-Euroopa riigipeade kohtumisel, kus kujundatakse sügisese NATO tippkohtumise eel seisukohta Venemaa õhutatud Ukraina kriisi osas ja hinnatakse selle mõju maailma julgeolekule.

Kohtumisest võtavad osa Balti riikide, Bulgaaria, Rumeenia ning Visegradi gruppi kuuluvate maade ehk Poola, Tšehhi, Slovakkia ja Ungari presidendid, kes arutavad eeskätt äsjase lennukatastroofi valguses olukorda Ukrainas ja Venemaa agressiooni.

Presidendid arutavad, milliseid samme peaksid nii Euroopa Liit kui NATO muutunud julgeolekuolukorras astuma, ning vahetavad mõtteid septembris aset leidva NATO tippkohtumise eesmärkide üle, teatas presidendi kantselei.

Ilves kohtub töövisiidi käigus ka Poola presidendi Bronislaw Komorowski ja Slovakkia presidendi Andrej Kiskaga. Tagasi Eestisse jõuab ta teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles