Ministeerium ei vaidlustanud halduskohtu otsust Ljudvigi suhtes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Ljudvig oli sotsiaalministeeriumi asekantsler vähem kui aasta aega.
Aleksander Ljudvig oli sotsiaalministeeriumi asekantsler vähem kui aasta aega. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna halduskohus leidis juuni lõpus kuulutatud lahendis, et sotsiaalministeeriumi asekantsleri Aleksander Ljudvigi teenistusest kõrvaldamine polnud seaduslik, ministeerium jättis kohtuostuse vaidlustamata.

«Ministeerium ei vaidlusta kohtuotsust, sest ametist kõrvaldamine ei mõjuta põhivaidlust ehk ametist vabastamise otsust,» ütles sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Armo Vask BNSile. Ametist vabastamise küsimus on halduskohtus arutlusel 16. oktoobril toimuval istungil.

Ljudvig kaebas oma endise tööandja kohtusse, kuna polnud päri, et sotsiaalminister kõrvaldas ta oma läinud aasta 12. septembri käskkirjaga distsiplinaarmenetluse ajaks ametist. Halduskohus leidiski 30. juunil, et ministri käskkiri oli õigusevastane ja mõistis sotsiaalministeeriumilt Aleksander Ljudvigi kasuks välja viimase menetluskulud 1775,19 eurot.

Kohus leidis, et kuna haldusaktis esineb vorminõuete rikkumine ehk haldusaktis puuduvad põhjendused, siis selle tõttu on kaevatav käskkiri õigusvastane ja Ljudvigi  kaebus kuulub rahuldamisele.

Toona sotsiaalministri ametis olnud Taavi Rõivas vabastas sotsiaalala asekantsler Aleksander Ljudvigi ametist mullu 11. oktoobril avaliku teenistuse seaduse punkti alusel, mis lubab distsiplinaarsüüteo eest ametnikku teenistusest vabastada juhul, kui on tuvastatud oluline rikkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles