Politsei tabas suurel puhumisreidil 13 alkoholi tarvitanud juhti

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kameruni kodanikul oli probleeme kõikvõimalike dokumentidega.
Kameruni kodanikul oli probleeme kõikvõimalike dokumentidega. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Korrakaitsjad tabasid eile Tallinnas suurel puhumisreidil, mille käigus kontrolliti enam kui 3300 sõidukit, kokku 13 alkoholi tarvitanud juhti.

Politseioperatsioonil «Kõik puhuvad» kontrolliti eile 3343 sõidukit ja peeti kinni 13 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti, ütles Postimehele Põhja prefektuuri pressiesindaja. Tema sõnul oli kinni peetud juhtide seas ka kaks inimest, kelle joove oli sedavõrd suur, et alustada tuli kriminaalmenetlust.

Lisaks tabasid politseinikud operatsiooni käigus viis juhtimisõiguseta juhti ja leidsid kaks muud rikkumist, ütles pressiesindaja. Puhumisreidist võttis osa 26 politseiametnikku.

Tallinnas toimus puhumisoperatsioon ka reede õhtul, mil kontrolliti 315 autojuhti, kellest seitse oli enne rooliistumist alkoholi tarvitanud.

Kokku on politsei sel aastal kontrollinud umbes 370 000 autojuhti ja kinni pidanud 4633 roolijoodikut. Mullu samal ajal oli tabatud 4789 juhti, kes olid tarvitanud alkoholi.

Statistika näitab, et umbes 12 protsenti kõigist kannatanutega liiklusõnnetustest on põhjustanud alkoholi tarvitanud juhid.

Tänavu on Eestis juhtunud 826 liiklusõnnetust, kus on saanud kannatada 1015 ja hukkunud 44 inimest. Joobes juhtide süül on viga saanud neist 115 ja hukkunud 11, mullu samal perioodil sai alkoholi tarvitanud juhtide põhjustatud õnnetustes vigastada 139 ja surma 14 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles