Galerii: Arvamusfestival tõi kokku üle 4000 inimese

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arvamusfestival tõi kahel päeval Paide Vallimäele kokku üle 4000 inimese, et kuulata, kaasa mõelda ja arutada seinast seina teemadel kümnetel eri lavadel.

Päev algas kell 10 Postimehe laval tänaste lehtede ülevaatega. Postimehe peatoimetaja ja arvamus- ning uudistetoimetajad rääkisid lisaks ka oma tavapärasest tööst lehe hindamisel ning võrdlesid eri lehtede tänaseid esiletõsteid.

Samal ajal analüüsiti nädala ajakirjandust ka IRLi laval. Kell 11 algas ERRi laval «Rahva teenrite» salvestus. Enamikul lavadel hakkas programm pihta keskpäeval.

Õhkkond kahel päeval oli läbinisti rõõmus ning aval. Publiku seas domineerisid ärksad terava pilgu ja huvitatud meelega nooremad inimesed. Lavadel võis kuulda palju huvitavaid mõtteid ja arutelu ning seda enamasti humoorikas kastmes.

Õhtu viimane oli parlamendierakondade juhtide suur debatt, Arvamusfestivali lõpetas Kinoteatri «Manifest Nr 4».

«Tänavune Arvamusfestival näitas, et sundimatus õhustikus toimuvad arutelud on meie ühiskonnale igati vajalikud,» sõnas Arvamusfestivali eestvedaja Kristi Liiva. «Arvamusfestivali idee läheb eesti inimestele korda ja igast Eestimaa nurgast oli kohal inimesi, kes tundsid end aruteluplatsidel mõnusalt. Tuldi sõprade või perega, väike vihm ei seganud kedagi.»

Arvamusfestivali korraldasid 160 vabatahtlikku ja üle 80 organisatsiooni, kes tõid festivalile oma lavad ja teemad. Paljud organisatsioonid on juba öelnud, et tahavad festivalile tulla ka järgmisel ning broneerinud oma lavale koha.

Järgmine Arvamusfestival toimub 2015. aasta augustis, mitmed organisatsioonid on juba endale teemalava koha broneerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles