Galerii ja video: Black Hawkid harjutasid Pakri poolsaarel õhudessanti

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendriikide 173. õhudessantbrigaadi Eestis viibiv kompanii ja Scoutspataljoni C-kompanii jalaväerühma kaitseväelased alustasid täna kolmepäevast ühisõppust, mille käigus harjutatakse kahe Black Hawk UH-60 helikopteriga nelja Pakri poolsaarel asuva õppeobjekti ründamist.

Õppusel osaleb umbes sada sõjaväelast, nendest neljandik on eestlased.

Esimesena alustasid Scoutspataljoni võitlejad, kes startisid Ämari lennuväljalt kopteritel objekti suunas kell 14.15. Tunniste vahedega järgnesid neile Ameerika õhudessantrühmad, kelle ülesandeks oli hõivata kolm järgmist objekti Pakri poolsaarel.

USA kompanii kapteni sõnul möödus õppuse algus väga hästi ning sõdurite koostöö oli suurepärane. «Eestlastel läks suurepäraselt. Mul oli rõõm saata Scaoutspataljoni teist C-kompaniid õhudessandil. Nad tulid Black Hawk’idelt maha kiirelt ja efektiivselt nagu nad teeks seda iga päev,» kirjeldas kapten Orlando Zambrano. «Kiiresti võtsid nad rünnakpositsioonid ja liikusid objektile. Kokkuvõttes oli väga hea õppus. USA pool õppis sellest palju ning samuti ka eestlased.»

Homme ja ülehomme alustatakse lendu Ämarist kell 22.45, esimese rühm alustab tegevust rünnakuobjektil kell 23.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles