Taani on valmis saatma Balti riikidesse kuni 300 sõdurit

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani peaminister Helle Thorning-Schmidt
Taani peaminister Helle Thorning-Schmidt Foto: SCANPIX

Taani peaministri sõnul on riik valmis saatma Baltikumi ja Poolasse kuni 300 sõdurit, sest Venemaa roll Ukraina kriisis on muutunud aktiivsemaks.

Sõjaväelased tuleksid Baltikumi NATO juhitud rotatsiooni alusel kuni 90 päevaks ning nad osaleksid sõjalistel õppustel põhiliselt Eestis, Lätis ja Leedus. Taani lubas samuti anda Ukrainale mittesõjalist abi, vahendas The Copenhagen Post.

«Me tahame saata selge sõnumi NATO riikidele, mis tunnevad end haavatavana,» ütles peaminister Helle Thorning-Schmidt. «Nad peavad teadma, et nad võivad loota ülejäänud NATO peale.»

Copenhagen Post kirjutab, et sõdurite saatmine Ida-Euroopasse oleks vaid esimene samm Taani poolt. Taani kuulub ka seitsme riigi hulka, mis soovivad luua NATO kiirreageerimisüksuse, millega võiks 4000 sõdurit kiirelt Ida-Euroopasse saata.

Thorning-Schmidt lükkas ümber väited nagu Taani ja NATO üritaksid konflikti Venemaaga laiendada ning ütles, et kõik käigud jäävad 1997. aastal Venemaa ja NATO vahel sõlmitud lepingu raamidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles