Spetsialist: sanktsioonid aitaksid soolist diskrimineerimist vähendada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadi Viik
Kadi Viik Foto: Liis Treimann

Sotsiaalministeeriumi spetsialist arvab, et meeste ja naiste võrdsete õiguste küsimusega tegelevale volinikule tuleks anda õigus ettevõtete suhtes sanktsioone rakendada, kuna siis võtaksid nood võrdõiguslikkuse teemat tõsisemalt.

Ministeeriumi soolise võrdõiguslikkuse osakonna juhataja Kadi Katharina Viik leiab, et soovoliniku ametikoha loomisel lähtuti toonasest poliitilisest tahtest ning otsustati pehmema institutsiooni kasuks.

«Mina kui selle teemaga tegelev spetsialist arvan, et volinikul peaks olema tugevam mandaat kaebuste lahendamisel,» ütles ta.

Oma seisukohta põhjendas Viik sellega, et sanktsioonide rakendamine aitaks ka rikkumisi ennetada.

«Sanktsioonidel on üldjuhul ka hoiatav-ennetav mõju ja see aitaks tõenäoliselt selles valdkonnas rikkumisi vähendada. Muu hulgas seepärast, et tööandjatel oleks siis ilmselt suurem huvi seadusega kursis olla,» rääkis ta.

Idee, et soolise võrdõiguslikkuse volinikul võiks olla ettevõtete tegevuse jälgimise ja vajadusel ka trahvimise õigus, käis üleeilses Postimehe online-väitluses välja soouurija Barbi Pilvre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles