Lavrov: Venemaa ei karda rahvusvahelist isolatsiooni

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov. Foto: AP / Scanpix

Venemaa välisminister Sergei Lavrov ütles täna, et vaatamata Venemaa tänasele otsusele tunnustada separatistlike Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust, ei ähvarda riiki rahvusvaheline isolatsioon.

«Ma ei arva, et me peaksime isolatsiooni kartma,» ütles Lavrov, kelle kinnitusel pole rahvusvaheline isolatsioon ka tõenäoline, vahendas AFP.

«Ma ei usu, et tegemist on viimsepäevastsenaariumiga. Arvan, et võidule peaks pääsema kaine mõistus,» lisas Lavrov.

Lavrovi kinnitusel ei aita USA sõjalaevad muuta olukorda piirkonnas stabiilsemaks. Tema sõnul on NATO varustanud Gruusiat uute relvadega, et taastada riigi sõjavõimekus.

«Mihheil Saakašvili kaitsjate küünilisus ja silmakirjalikkus ületab igasuguseid piire,» toonitas Lavrov.

Venemaa otsust tunnustada Lõuna-Osseetiat ja Abhaasiat on tauninud mitmed lääneriigid ja organisatsioonid.

NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer nimetas Venemaa otsust tunnustada Gruusia separatistlike piirkondade sõltumatust «ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonide otseseks rikkumiseks». Ta toonitas, et Venemaa on ise need resolutsioonid heaks kiitnud.

«Venemaa tegevus viimastel nädalatel on tekitanud küsimusi, kas Venemaa soovib Kaukaasias tagada rahu ja julgeolekut. NATO toetab kindlalt Gruusia suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust ja kutsub Venemaad üles neid põhimõtteid austama,» kinnitas de Hoop Scheffer Reutersile.

Gruusia president Mihheil Saakašvili kutus täna kokku Gruusia rahvusliku julgeoleku nõukogu koosoleku, et arutada Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi otsust.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles