Mikser tahab teha riigikogus poliitilise avalduse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Toomas Tatar / Postimees

Kaitseminister Sven Mikser tahab esineda neljapäeva hommikul riigikogus kuni kaks tundi kestva poliitilise avaldusega, mis käsitleb eelmisel nädalal Walesis toimunud NATO tippkohtumist.

Mikser märkis täna riigikogu juhatusele saadetud taotluses, et soovib esineda 11. septembril kell 10 algaval istungil kohe pärast selle rakendamist poliitilise avaldusega teemal «Ülevaade NATO tippkohtumisest Walesis». Poliitiliseks avalduseks palus ta aega kuni 120 minutit.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja ütles Postimehele, et minister informeerib parlamenti NATO möödunudnädalasel tippkohtumisel langetatud otsustest ja sellest, kuidas need otsused suurendavad Eesti julgeolekut. «Samuti räägib ta, mida NATO väejuhatused ja liitlasriigid - sealhulgas Eesti - peavad tegema, et neid otsuseid ellu viia,» lisas ta.

Ühtlasi tegi Mikser oma kirjas ettepaneku, et esinemise järel saaksid riigikogu liikmed esitada talle tavapärase ühe asemel kuni kaks suulist küsimust. Riigikogu kodu- ja töökorra seaduse kohaselt toimuvad pärast küsimustele vastamist ka läbirääkimised, kus saavad sõna võtta fraktsioonide esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles