Liiklusõnnetustes hukkunute arv läheneb eelmise aasta tasemele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus Tartus Sõpruse silla juures tipptunnil..
Liiklus Tartus Sõpruse silla juures tipptunnil.. Foto: Margus Ansu.

Kui veel aasta esimestel kuudel oli liiklusõnnetustes hukkunuid mullusega võrreldes oluliselt vähem, siis juuli lõpu seisuga läheneb liiklussurmade arv eelmise aasta tasemele.

Maanteeameti andmetel oli 23. juuli seisuga Eestis liiklusõnnetustes hukkunud 43 inimest, mullu samal ajal oli hukkunuid 46. Võrreldes ülemöödunud aastaga on olukord liikluses siiski oluliselt parem, kuna 23. juuliks 2008 oli Eestis liiklusõnnetustes hukkunud 75 inimest.

Aasta esimestel kuudel näitas liikluses hukkunute statistika paranemise märke. Näiteks 1. jaanuarist 31. märtsini hukkus Eestis liiklusõnnetustes 13 inimest, mullu kolme kuuga oli hukkunuid aga kaks korda rohkem - 26.

Tänavu on liikluses kõige ohvriterohke kuu olnud juuni, kui liiklusõnnetustes hukkus kümme inimest. Samas on 23. juuli seisuga juulis liiklusõnnetustes elu kaotanud juba üheksa inimest. Tänavu jaanuaris hukkus liiklusõnnetustes viis, veebruaris neli, märtsis neli, aprillis neli ja mais seitse inimest.

Mullu hukkus liiklusõnnetustes terve aasta jooksul kokku 100 inimest, mida on kõige vähem viimase poole sajandi jooksul.

Mullu oli kõige ohvriterohkem kuu september, kui liiklusõnnetustes hukkus 16 inimest. Augustis hukkus liikluses 13 ning nii jaanuaris kui ka veebruaris kümme inimest. Ülejäänud kuudel jäi hukkunute arv alla kümne. Viimaste aastakümnete parim kuu oli mullu juuni, kui liiklusõnnetustes hukkus vaid kaks inimest.

2008. aastal hukkus Eestis liiklusõnnetustest 132 inimest.

Eesti rahvuslik liiklusohutuse programm aastani 2015 on seadnud eesmärgiks, et aastas ei tohi Eestis liiklusõnnetustes hukkuda üle saja inimese.

Liikluses hukkunute arv tõusis Eestis üle saja 1947. aastal ning on alates sellest püsinud poole sajandi jooksul igal aastal üle saja. Viimase poole sajandi kõige traagilisem aasta oli 1991, kui Eestis hukkus liiklusõnnetustes 491 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles